Profesionální atleti používají vířivku z těchto 3 důvodů

Atleti, kteří chtějí dosahovat perfektních výsledků, na sobě musí pracovat i mimo závodiště. Musí se naučit, jak předcházet bolestem a zraněním. A k tomu jim pomáhá také vířivka!

 

Od profesionálních sportovců bychom se mohli inspirovat v mnohém. Kromě používání vířivky, na které se podíváme podrobněji níže, bychom vám rádi představili ještě několik dalších důležitých rad.

Jednou z nich je dostatečný čas na zotavení. Je jedno, jak intenzivní váš trénink je, svaly vždy potřebují nějaký čas na obnovu. Cvičit dlouhé hodiny nepřetržitě vám nejen že nepřinese vytoužené výsledky, ale naopak může poškodit svaly a vyvolat chronické bolesti. Ty vás pak mohou od tréninku odloučit i na několik měsíců. A jak tedy konkrétně vířivka pomáhá  sportovcům?

 

Před výkonem

Dopřejete-li si horkou koupel ve vířivce před jakoukoliv fyzicky náročnější aktivitou, pomůžete uvolnit svaly a zabráníte tak nepříjemným bolestem či zraněním. Sportovci využívají vířivku před výkonem jako účinnou prevenci.

„A v případě nedoléčených zranění jim horká voda také pomáhá urychlit zotavení.“

Při sportovní aktivitě je psychické zdraví stejně důležité jako to fyzické. Horká koupel ve vířivce nám pomáhá uvolnit nejen tělo, ale i mysl. Zrelaxovat, zmeditovat, odpočinout si, zbystřit smysly, zlepšit koncentraci. Proto si mnoho sportovců před výkonem dopřává aspoň 10minutový pobyt ve vířivce, aby dosáhl stavu potřebného k vydání co nejlepšího výkonu.

 

virivka pred sportovnim vykonem

 

Po výkonu

Pobyt v horké vodě ve vířivce vede ke zvýšení průtoku krve a tím pomáhá svalům se zotavením a podporuje jejich růst. Teplo navíc v kombinaci s kvalitními hydromasážními tryskami, které mají terapeutický účinek, uvolňuje napětí ve svalech, které může být velmi bolestivé.

„Vždy si najděte čas na regeneraci, jen tak
bude vaše cvičení efektivní a zdraví prospěšné.“

Pokud svému tělu neposkytnete dost času na to, aby správně zregenerovalo, děláte tu nejzákladnější amatérskou chybu, které by se profesionální sportovci nikdy nedopustili.

 

Chcete si také užít všechny výše uvedené výhody, které pobyt ve vířivce má? Neváhejte se na nás obrátit! Rádi vám odpovíme na všechny vaše dotazy, pomůžeme s výběrem nebo s čímkoliv poradíme.

 

KONTAKTUJTE NÁS:
723 703 755 
[email protected]

 

TAKÉ BY VÁS MOHLY ZAJÍMAT TYTO ČLÁNKY:

0 komentářu

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *