Jóga ve vířivce

Jóga dopřává našemu tělu uvolnění a zdravý pohyb, vířivka zase pomáhá tělo regenerovat a uspokojuje také mysl. Co s vaším tělem udělá jóga ve vířivce?

 

Je už velmi známý fakt – a sami jej na našem blogu několikrát zmiňujeme – že terapie horkou vodou má mnoho výhod. Pomáhá zmírnit únavu a bolesti svalů, zvyšuje průtok krve a pomáhá nám také s nespavostí či stresem. A milióny nadšenců z celého světa by vám dokázaly hodiny nadšeně vyprávět o tom, jak prospěšná je pro jejich tělo i mysl jóga. Tak proč tyto dva prvky nespojit?

„Jóga ve vířivce je skvělý způsob, jak si ulevit
od chronických potíží a mnoha dalších zdravotních,
fyzických i psychických, neduhů.“

V józe se setkáváte s různými pozicemi, včetně těch v sedě. Jsou uzpůsobeny tomu, aby během nich došlo k uvolnění napjatých svalů, zejména zádových a krčních. Tím, že budete provozovat jógu ve vířivce, můžete díky působení teplé vody únavu či bolest svalů ještě snížit. Vztlak horké vody pomáhá snížit tlak spojený s naší vlastní váhou, což zase umožňuje lehce přemístit klouby bez toho, aniž bychom je nadměrně namáhali.

Jóga ve vířivce je vynikajícím doplňkem k „suchozemské“ józe či „obyčejné“ relaxaci ve vířivce. Můžete si totiž užívat všech benefitů, které vám tyto způsoby uvolnění těla i mysli nabízí samostatně. A čím více, tím lépe, ne?

 

Inspirovat se můžete například tímto videem:

 

A pod tímto odkazem zase najdete obrázek s několika jógovými pozicemi, které můžete ve vířivce vyzkoušet. Jsou rozděleny i podle náročnosti a toho, jaké zkušenosti s jógou máte.

KONTAKTUJTE NÁS PRO BEZPLATNÉ ODBORNÉ
PORADENSTVÍ A POMOC PŘI VÝBĚRU:

723 703 755 
[email protected]

TAKÉ BY VÁS MOHLY ZAJÍMAT TYTO ČLÁNKY:

0 komentářu

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *