Mezi prodejem vířivek a pomocí s jejich výběrem je velký rozdíl!

Prodej vířivek není naší hlavní prioritou, u nás vám totiž především pomůžeme s jejich výběrem. Podívejte se, jaký je mezi těmito dvěma situacemi rozdíl.

 

Jak to u nás funguje?

U nás vás naučíme vše, co budete potřebovat, a všechno vám také v případě zájmu názorně předvedeme. Všechny vířivky si můžete sami vyzkoušet a porovnat si jejich pohodlí, ergonomii, tvar, hydromasážní systém i funkce a vůbec kvalitu celkového provedení. Ptát se můžete na cokoliv, odpovíme vám na vše, co vás bude o vířivkách zajímat.

Poradíme vám s výběrem vhodné velikosti či s umístěním vířivky, s výběrem jejího hydromasážního systému, který bude dokonale vyhovovat vašim požadavkům, s doplňky a dodatečným vybavením vířivky stejně jako s péčí o úpravu vody ve vířivkách.

„Odborně vám vysvětlíme základní rozdíly mezi chlorovou
a bezchlorovou chemií pro úpravu vody ve vířivkách
a ukážeme vám jejich hlavní klady a zápory.“

Tyto naše služby, tedy poradenství i zkoušení vířivek, jsou nezávazné. Vaše návštěva u nás vás k ničemu nezavazuje, protože naší hlavní starostí není vám vířivku prodat. Nám jde především o to, abychom vám poskytli komplexní pomoc s výběrem vaší nové vířivky. Chceme mít jistotu, že si pořídíte takovou vířivou vanu, se kterou budete dlouhodobě spokojení. Vířivka musí vyhovovat vám a vašim potřebám, my vám chceme poskytnout dostatečné informace k tomu, abyste si ji sami vybrali.

Samozřejmě nás bude velmi těšit, pokud se rozhodnete si svou vířivku pořídit právě u nás. Pokud ale máte vybraný model u jiného prodejce a chcete se na cokoliv zeptat, rádi vám vaše otázky zodpovíme. Ujišťujeme vás, že budeme odpovídat po pravdě a konkurenční modely zhodnotíme objektivně na základě našich dlouholetých zkušeností a známých faktů. Nebudeme vám říkat, zda si máte takovou vířivku pořídit, či si raději vybrat jinou u nás.

„Ale poskytneme vám všechny potřebné informace k tomu,
abyste si závěr mohli udělat vy sami.“

Rádi bychom teď rozebrali některé ze základních problémů, které naši klienti při výběru vířivky řeší. Níže uvedené otázky nám nejčastěji pokládáte a tady jsou stručné odpovědi na ně.

 

welldo.cz nezavazne odborne poradenstvi s vyberem virivky

 

1. Jaká vířivka je pro mě nejlepší?

K zodpovězení té nejzákladnější otázky je potřeba si ujasnit, k čemu si vířivku pořizujete a co od ní chcete. Jde vám spíše o kvalitní hydromasáž, nebo jen relaxaci?

„Relaxovat můžete samozřejmě v každé vířivce,
ale každá vířivka vám určitě neposkytne účinnou hydromasáž.“

Kvalitní vířivky s regulací ideálně umístěnou samostatně pro každé místo ve vířivce vám poskytnou jak uklidnění, odpočinek a relaxační masáž, tak opravdu kvalitní léčebnou masáž.

 

2. Jak velkou vířivku si vybrat?

S velikostí souvisí nejen počet uživatelů, ale také primární účel vaší nové vířivky. V případě, že vám jde o relaxaci a klidnou masáž, vybírejte vířivku spíše větších rozměrů s tolika místy, kolik je lidí, kteří ji budou používat. Můžete také počítat s jedním až dvěma místy navíc pro případné návštěvy.

„Pokud si však vířivku pořizujete převážně kvůli hydromasáži,
bude vám stačit i vířivka menší, s menším počtem míst (o jedno až dvě)
než je skutečný počet předpokládaných uživatelů.“

 

3. Jaký má mít vířivka „interiér“?

Opět vycházejme z vaší odpovědi na otázku číslo 1. U vířivek zaměřených převážně na relaxaci jsou vhodnější hydromasážní prostornější a ergonomicky precizně tvarovaná sedadla, která vám zajistí dokonalý odpočinek. Hydromasáž u takovýchto vířivek poskytují promyšleně instalované trysky, které se zaměří vždy na požadované svalové partie.

U vířivek určených primárně pro hydromasáž je dobré, pokud je uvnitř alespoň jedno hydromasážní místo na ležení, které vám zajistí celkovou a komplexní masáž, a to včetně reflexní masáže chodidel či masáže krku.

„Je také dobré, aby byla masáž kdykoliv regulovatelná
a vy jste si ji mohli nastavit přesně podle svých potřeb.“

 

4. Kam si můžu vířivku umístit?

Vířivky je možné umístit na balkón, terasu, rovnou střechu, do okrasné zahrady či dovnitř domu. V případě, že se rozhodnete pro exteriérovou vířivku, není nutné provádět žádné dodatečné a nákladné stavební úpravy. Stačí jen najít rovný povrch a zajistit přívod elektřiny. Přívod a odtok vody se dá hravě vyřešit i s pomocí zahradní hadice.

Interiérové vířivky oproti tomu určité stavební úpravy vyžadují. V místnosti, kde bude vířivka stát, je totiž nutné zajistit dostatečné větrání a často také odvlhčování vzduchu.

 

nejlepsi misto pro virivku

 

5. Jaké možnosti umístění se nabízí?

Opravdu kvalitní vířivky jsou zkonstruované tak, aby dokázaly dlouhodobě stát venku, samozřejmě na rovném a pevném povrchu. Vnější obal vířivky, kabinet, je vyroben z materiálu, který je UV stabilní a odolný vůči mrazu, dešti i slunečnímu záření a který má dlouhou životnost. Vířivku lze samozřejmě také částečně či úplně zapustit do země.

„V tomto případě ale počítejte s vyššími náklady na vytvoření ideálního místa,
které by mělo být dostatečně prostorné i pro instalaci a případný servis vířivky.“

 

6. Jaký potřebuje vířivka přívod elektřiny?

To záleží na typu a především celkovém příkonu vířivky. Každá ale potřebuje samostatný jistič, zemnící žlutozelený vodič a proudový chránič. Konkrétní parametry se u konkrétních modelů liší a poskytneme vám je tedy individuálně. Většinou jsou ale požadavky na přívod elektřiny tyto:

  • 400 V,
  • 20 A jistič (trojpólový),
  • měděný kabel CYKY 5 C x 4 (nebo 5C x 2,5),
  • proudový chránič čtyřpólový 25A / 30mA,
  • zemnící vodič CY 6 (zelenožlutý).

Existují také vířivky s menším příkonem, které je možné připojit na 220 V.

 

7. Musím zajistit samostatný přívod i odtok vody?

Samostatný přívod vody a odpad jsou pohodlnější, nejde však o podmínku umístění vířivky. Pro její napuštění vám bohatě postačí zahradní hadice, ideálně 3/4″ nebo 1″, se kterou zvládnete vířivku také vypustit.

„Buď můžete hadici připojit na spodní vypouštěcí ventil vířivky,
nebo vodu z vířivky odčerpat s pomocí ponorného čerpadla,
což je výrazně rychlejší.“

 

8. Jakou má vířivka spotřebu energie?

Na spotřebu energie u vířivky má vliv hned několik faktorů. Nejdůležitějším je velikost vířivky a objem vody v ní, dále počet hydromasážních čerpadel, jejich výkon a v neposlední řadě pak kvalita izolace a především termokrytu, četnost užívání vířivky a teplota jejího okolí.

Dalšími důležitými parametry ovlivňujícími spotřebu energie jsou hygiena vstupu do vířivky, počet filtračních cyklů a jejich délka a typ chemie používané pro péči o vodu ve vířivce.

„Dodržováním zásad hygieny vstupu do vířivky
a používáním kvalitních, ideálně bezchlorových přípravků
pro péči o vodu ve vířivce, můžete energii výrazně ušetřit.“

Nejvíce její spotřebu snížíte tím, že nebudete muset co dva měsíce vodu vyměňovat a nově napuštěnou zase ohřívat, čímž také ušetříte za vodné a stočné. S použitím opravdu kvalitní bezchlorové chemie pro péči o vodu ve vířivce stačí vodu vyměňovat jednou za 6 měsíců, někdy i více.

Víme, že kvalitní vířivky, které mají dokonalou izolaci, propočítanou hydrodynamiku a správně nadimenzovaná čerpadla, mají provozní náklady velmi nízké. U nás máme celoročně v plném provozu hned několik vířivek, takže můžeme mluvit i z naší dlouholeté vlastní zkušenosti.

„Provozní náklady se u našich exteriérových vířivek pohybují
měsíčně zhruba mezi 400 až 1 200 Kč.“

Mluvíme ale o námi nabízených vířivkách, jejichž vysokou kvalitu zaručujeme. Levné, nekvalitní vířivky z neověřených zdrojů a bez identifikovatelného původu mohou mít spotřebu energie a provozní náklady mnohonásobně vyšší. V některých případech se dá mluvit i o více než 3 500 Kč každý měsíc.

 

spotreba energie virivky

 

9. Dostanu k vířivce také termokryt?

U většiny značkových vířivek je termokryt součástí základní výbavy. Dostanete jej i ke každé vířivce, kterou si můžete vyzkoušet u nás. Někteří prodejci ale vířivku s termokrytem automaticky nenabízí, v lepším případě lákají zákazníky na dárek v podobě termokrytu, v tom horším je termokryt dodatečnou výbavou, za kterou si musíte připlatit.

„Velmi důležitá je ale především kvalita termokrytu
– s kvalitním termokrytem totiž můžete
výrazně ušetřit spotřebovávanou energii.“

Jádrem temrokrytu je vysokohustotní izolační pěna, která musí být uložena v pevném a vakuově uzavřeném obalu. Levné termokryty používají jako izolaci levný polystyrén zabalený v igelitovém pytlíku oblepeném izolační lepicí páskou. Ty nejen, že neposkytují vířivce tu nejlepší možnou izolaci, zejména v nekritičtějších podmínkách, ale navíc z vířivky nasávají vlhkost, těžknou a postupně ztrácí svou izolační schopnost úplně. Nemluvě o tom, že se s nimi velmi těžko manipuluje.

Už na první pohled by se měl vnější dekorativní obal termokrytu jevit kvalitně a pevně, musí být vidět, že byl ušit pevnými stehy a nitěmi, a musí být UV stabilní a vodě odolný. I s minimální péčí zahrnující umytí a naimpregnování 2× do roka, vypadá kvalitní termokryt stále jako nový, a to i po letech.

„Kvalitní termokryt poznáte dobře také v zimě,
kdy sníh na něm zůstává a netaje,
ačkoliv voda pod termokrytem má okolo 37 °C.“

Pokud kvalitní termokryt umístíte na vířivku, musí dokonale přilnout těsně k jejím okrajům a musí mít nosnost alespoň 100 kg. Kvalitní termokryty mají tepelný odpor4× lepší než zdi pasivních domů.

 

10. Co je to ozonátor a je ve vířivce již zabudovaný?

Ozonátor je zařízení, které pomáhá dezinfikovat vodu, ale ve valné většině případů pomáhá jen opravdu málo. Filtrační cykly bývají obvykle hodinové, což je málo na to, aby zvládly významně ovlivnit kvalitu vody ve vířivce tak, aby bylo možné snížit dávkování dezinfekčních přípravků do vody. Ozonátor má smysl pouze tehdy, pokud pracuje 6-9 hodin rozdělených na celý den.

Prodejci neznámých, nekvalitních a podezřele levných vířivek rádi své zákazníky lákají právě na ozonátor. A ano, u většiny no name vířivek ozonátor skutečně je, jde však o zařízení tak neúčinné, že je až zbytečné.

„Kvalitní vířivky mají dokonalý čisticí systém a na rozdíl
od běžných vířivek filtrují vodu nejen v pravidelných intervalech,
ale také po každém jejím použití.“

 

11. Jak náročná je péče o vodu ve vířivce?

Na tuto otázku neexistuje jednoznačná odpověď, protože míra náročnosti péče o vodu ve vířivce souvisí s celkovou kvalitou vody, možnostmi filtračního systému vířivky a používanými přípravky pro péči o vodu ve vířivce.

Na trhu dnes naleznete poměrně velké množství takových prostředků. Za nás můžeme říci, že jsme vyzkoušeli snad všechny, ale v poslední době používáme jen přípravky značky SpaBalancer, které zajišťují bezchlorovou péči o vodu ve vířivce a které se nám během našich dlouholetých zkušeností v oboru osvědčily nejlépe. A nejen ve vířivce, ale také ve swim spa či bazénech.

„Pokud se rozhodnete dát přednost přípravkům na bázi chloru,
musíte počítat s tím, že vodu ve vířivce bude nutné měnit přibližně co 2 měsíce.“

Leda byste se chtěli koupat ve vodě plné sloučenin chloru jako jsou aminy a další. Bezchlorové prostředky pro dezinfekci vody ve vířivce jsou podle nás lepší volbou, ale až na ty od značky SpaBalancer nefungují žádné komplexně a neudržují vodu čistou a zdravou dlouhodobě a bez větší námahy pro majitele vířivky.

Přípravky SpaBalancer jako jediné dokáží pokrýt celé spektrum péče o vodu ve vířivce, a to včetně čištění potrubí, skořepiny, filtrů, ale i spodní části termokrytu. Zvládnou také provonět vodu příjemnou a svěží citrusovou vůní. Práce s nimi je navíc velmi jednoduchá a do vody je stačí přidávat po opravdu malých dávkách jen jednou za týden.

Pokud si vyberete opravdu kvalitní vířivku, která bude disponovat důmyslným filtračním systémem a ozonátorem pracujícím alespoň 8 hodin denně, dávkování přípravků SpaBalancer vám nezabere ani 5 minut týdně – a někdy navíc nebude nutné vůbec.

„Ať už si vybere jakékoliv přípravky pro péči o vodu ve vířivce,
to základní, na co byste si měli dávat pozor,
je vyrovnané pH vody ve vířivce –
to by mělo být okolo 7, ideálně v rozmezí 6,8-7,2.“

 

Na našem blogu najdete několik článků, které se péči o vodu ve vířivce, ale i swim spa či bazénu, věnují podrobněji. U nás vám samozřejmě rádi poskytneme bezplatné poradenství v této, ale i jiné oblasti. A k nezávaznému vyzkoušení našich produktů se můžete přihlásit zde.

 

KONTAKTUJTE NÁS PRO BEZPLATNÉ ODBORNÉ
PORADENSTVÍ A POMOC PŘI VÝBĚRU:

723 703 755 
[email protected]

TAKÉ BY VÁS MOHLY ZAJÍMAT TYTO ČLÁNKY:

0 komentářu

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *