Poznejte elektroniku, srdce a mozek kvalitních vířivek

Elektronika tvoří na první pohled „neviditelnou“ část celé vířivky. To ovšem neznamená, že nehraje důležitou roli – právě naopak. Vydejte se do hlubin vířivek a naučte se jim rozumět.

Elektronika šetří vaše peníze, stará se o vaše pohodlí a kontroluje a zabezpečuje vířivku, aby nedošlo k jakémukoliv poškození. Nejvýznamnějšími světovými výrobci elektroniky a zejména řídicích jednotek pro vířivky jsou BALBOA z USA nebo GECKO z Kanady. Pokud vám nějaký prodejce bude nabízet vířivku s tím, že má řídicí systém značky BALBOA, akrylát od Aristech nebo Lucite a třeba titanové topení, můžeme vám zaručit, že tento prodejce vám nemá co nabídnout.

„Vířivky, které nabízejí, totiž nemají s opravdu kvalitními vířivkami nic společného, pouze se chlubí cizím peřím.“

Jmenovaní výrobci řídicích jednotek, topení, motorů či akrylátu jsou totiž dodavateli téměř všech výrobců vířivek. Jejich uvedením tedy nejde o popis vířivky, ale o pouhé vyjmenování dodavatelů komponentů pro vířivky.

 

Nekvalitní výrobci vířivek, kteří nemají jméno

Výrobci těchto bezejmenných vířivek bez kvalitního rodokmene, výzkumu, vývoje, nebo dokonce vlastních patentů se potom klidně spokojí i se staršími a zpravidla levnějšími modely řídicích jednotek nebo akrylátu bez povrchové úpravy Microban. Ovšem výrobci zaměřující se pouze na kvalitní vířivky si na základě svého vlastního vývoje, výzkumu a svých patentů nechávají řídicí jednotky a ovládací panely vyrobit přímo na míru.

 

elektronika virivky je dulezita

 

Profesionální elektronika vám dokáže ušetřit velké množství peněz

Jak? Díky módům či režimům, které si můžete sami nastavit. Tři základní a důležité režimy elektroniky jsou tyto:

1. Prvním a zároveň nejzákladnějším režimem je standardní, který funguje podobně jako tempomat v autě a používá se převážně v zimě. Nevadí mu ani -20 °C, ani 10 °C. Je jedno, zda máte nastavenou teplotu vody na 38 °C nebo na 40 °C, jelikož elektronika udržuje tuto teplotu za všech okolností.

2. Druhým režimem je tzv. ekonomický režim, který ohřívá vodu pouze tehdy, když jede filtrace (například 2 hodiny ráno a 2 hodiny večer nebo 4 hodiny večer). Ale topení zapíná pouze tehdy, když poklesne pod nastavenou teplotu. Tento režim vám viditelně šetří peníze.

3. Poslední výborný režim, který jistě uvítáte, se nazývá sleeping. Tento režim je ideální, pokud se vydáte v letním období na delší dovolenou, nebo jednoduše víte, že vířivku nebudete dva nebo tři týdny používat. V tomto režimu vířivka pouze filtruje, ohřev je úplně vypnutý. Občasné filtrování vody zabezpečí, že se vám voda nezkazí, a když dojde na použití vířivky, pouze ji přepnete na jiný režim a vířivka se dohřeje na vámi požadovanou teplotu.

 

Spotřeba energie vířivky

Vířivka má největší spotřebu při ohřevu studené vody (například když ohříváte vodu z 15 °C na 38 °C). Proto se doporučuje bezchlorová chemie, která spolu s ionizací a filtrací udržuje vodu čistou. To je výborné pro malé děti, jelikož taková voda nevysušuje pokožku, nezapáchá a není potřeba se po koupání jít osprchovat.

„Chlor je v současné době už jakousi zastaralou formou dezinfekce vody.“

A voda vám navíc může při kvalitní úpravě bez chloru vydržet ve vířivce klidně i celý rok. Vyzkoušejte například prostředky SpaBalancer.

Nejmodernější kvalitní vířivky mají své patentované systémy filtrace a úpravy vody na takové úrovni, že vaši péči vyžadují jen výjimečně. Nejen, že voda jde do filtrů shora přes skimer, ale filtry vodu dokonale filtrují i ze dna vířivky.

A to nejen v nastavených časových úsecích, ale dokáží také rozpoznat použití
vířivky a do půlhodiny po použití spustit automatický filtrační proces. Díky tomu je vaše vířivka téměř okamžitě vyčištěná a připravená k dalšímu použití.

 

Pokračování najdete ve třetí části: Kvalitní hydromasáž vám poskytnou jen kvalitní vířivky!.

TAKÉ BY VÁS MOHLY ZAJÍMAT TYTO ČLÁNKY:

0 komentářu

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *