Proč je bezchlorová chemie nejlepší a k čemu slouží ozonátor?

Ať už máte jakoukoliv vířivku, péči o vodu se nevyhnete. Jakou péči a jak často ji vířivce dopřávat, záleží na modelu vířivky a hygieně jejího používání.

 

Péče o vodu ve vířivce

Jednoduchá záležitost, nebo noční můra? To záleží na celkové kvalitě vířivky a především pak jejího filtračního systému, použitých filtrech a kvalitě ozonátoru, je-li ve vířivce nainstalován.

To, jak často a v jaké míře budete muset o vodu ve vířivce pečovat, záleží také na tom, zda je použitý injektor dávkování ozónu a směšovací komora, ve které se míchá ozón s vodou, a jak je ozonátor nastavený, tedy kolik hodin za den ozonizuje vodu a tím ji dezinfikuje. Ideální doba je 6-9 hodin, ale velmi často narazíte na pouhé 2. V takovém případě vám ale ozonátor příliš nepomůže, zvláště u málo kvalitních až nekvalitních vířivek.

„Dobrý prodejce vám všechny otázky ohledně ozonátoru
zodpoví a vše podrobně vysvětlí.“

 

Filtrační systém vířivky

U vířivek narazíte na různé filtrační systémy, od těch nejjednodušších, kterými jsou vybaveny všechny levné vířivky a které jsou naprosto nedostačující, až po ty, které umí rozpoznat míru a četnost používání vířivky a přizpůsobit tomu filtraci vody po každém použití.

„Nikdy nevěřte řečem o tom, že všechna voda ve vířivce
je přefiltrovaná najednou – to není možné.“

Mnohem důležitější je příkon čerpadla, potrubí a kvalita filtrů.

 

Chemie pro péči o vodu ve vířivce

Na kvalitu vody ve vaší vířivce má vliv také použitá chemie. Na výběr máte mezi chlorovou a bezchlorovou chemií pro péči o vodu ve vířivce.

Při používání chlorové chemie je nutné vodu měnit každé tři měsíce, protože obsahuje vysoké množství chloraminů a dalších sloučenin chloru, které jsou zdraví nebezpečné. Každý měsíc byste měli vyměnit alespoň třetinu vody a po třech měsících vířivku důkladně vyčistěte, včetně potrubí. Po napuštění nové vody zkontrolujte a případně upravte pH a alkalinitu vody.

„Nejlepší hodnoty jsou pH 6,8-7,2 a alkalinita 80-120,
v takovém případě budete pro péči ve vířivce
potřebovat méně chemie.“

Bezchlorových prostředků pro péči o vodu ve vířivce najdete na trhu velké množství. Každý funguje jinak a je proto nutné, abyste si dostatečně nastudovali návod použití a postupovali přesně podle něj. My jsme vyzkoušeli všechny dostupné prostředky a nejlépe se nám osvědčily produkty SpaBalancer, které fungují komplexně a jsou mimořádně účinné.

 

chemie pro upravu vody ve virivce

 

Bezchlorová chemie pro péči o vodu ve vířivce

Nejde nám o reklamu či propagaci těchto produktů, ale máme s nimi jen ty nejlepší zkušenosti. Při péči o naše vířivky, kterých máme hned několik a které musí být neustále připraveny pro naše zákazníky, kteří si je přišli vyzkoušet, nepoužíváme už nic jiného než prostředky SpaBalancer pro komplexní péči o vodu ve vířivkách.

Dávkují se jednou týdně a jelikož jsou bezchlorové, ve vodě se nevytváří chloraminy, a pokud si budete dávat pozor na pH a alkalinitu vody, bude zářivě čistá a zdravá po celý rok. Díky tomu ušetříte nejen svůj čas a energii, ale také peníze.

„Produkty SpaBalancer budou fungovat v každé vířivce,
i té nejméně kvalitní.“

Rozdílem však bude jejich spotřeba, protože čím kvalitnější je filtrační systém vířivky, čím lepší jsou filtry, ozonátor a dávkování ozónu, tím méně prostředků pro péči o vodu ve vířivce budete potřebovat.

Prostředky SpaBalancer pro bezchlorovu péči o vodu ve vířivce nejsou náročné na dávkování ani dodržování pH vody. Skvěle pracují při pH 6,5-8,5, aniž by – na rozdíl od jiných prostředků – ztrácely svou účinnost. Nevadí jim ani výkyvy pH, takže si nemusíte dělat starost, pokud vířivku delší dobu nepoužíváte. Ale čím vyrovnanější pH vody bude (ideální hodnota je 7), tím méně starostí s péčí o vodu ve vířivce si budete muset dělat.

 

Čištění filtrů vířivky

Na péči o vodu ve vířivce je nejnáročnější první měsíc po uvedení do provozu. V této době je nutné čistit filtry každé 3 dny, zejména během prvních 14 dnů.

„Právě tehdy se filtry nejvíce zanáší vodním kamenem,
tukem a šupinkami odumřelé kůže.“

Po této době už je vodní kámen obvykle odfiltrovaný a vířivka vám poskytla dokonalý peeling, takže postačí, když budete filtry čistit jednou za dva týdny.

Záleží také na četnosti používání vířivky a počtu osob, které ji používají. Průměrně je vířivka používána 3-4× týdně asi 3 až 4 osobami. V případě, že ji používáte intenzivněji nebo ve větším počtu, je nutné filtry čistit častěji.

 

Zásady hygieny ve vířivce

Budete-li dodržovat zásady a pravidla hygieny vstupu do vířivky, bude-li vířivka dostatečně zabezpečena proti znečištění zvenku a budete-li dobře pečovat o filtry a vodu ve vířivce, můžete si být jistí, že vám voda v ní vydrží zdravá a krásná dostatečně dlouho a s minimálním použitím prostředků pro péči o vodu ve vířivce.

„Při používání vířivky si dejte pozor na make-up, tělová mléka,
opalovací a jiné krémy, které mohou filtry zapatlat či zalepit.“

Je dobré se před vstupem do vířivky osprchovat a vše ze sebe důkladně smýt. Do vířivky byste také neměli chodit v plavkách. Vysoká teplota a víření vody totiž způsobují, že vše, co bylo na oděvu, např. prach nebo zbytky pracího prášku či aviváže, se uvolní do vody.

 

Pokud máte problémy s čistotou vody ve vířivce kontaktujte nás na [email protected] nebo volejte 723 703 755 a my vám rádi poradíme.

 

 

 

TAKÉ BY VÁS MOHLY ZAJÍMAT TYTO ČLÁNKY:

0 komentářu

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *