S námi si vytvoříte domácí wellness snadno a rychle

Výběr vhodné vířivky či sauny dokáže pěkně zamotat hlavu. My jsme tady pro vás, abychom vás tímto mnohdy náročným procesem provedli – snadno a bez obav. Nechte si poradit, jak si vytvořit kvalitní domácí wellness.

 

Na našem blogu najdete mnoho článků, které se věnují výběru vířivek, saun či swim spa, jejich vlastnostem a všem aspektům, na které byste si měli dát pozor. Pokud si plánujete vytvořit domácí wellness, naše poznatky vám rozhodně budou k užitku.

 

domácí wellness

 

Proč chtít domácí wellness

Než začnete budovat svou domácí oázu klidu a relaxu, zamyslete se nad tím, proč chcete budovat domácí wellness. Vyřešte všechny zásadní otázky, které se vám honí hlavou a zbavte se pochybností už v počátku. Nebudujte domácí wellness ve stresu, ale dělejte to s radostí. Mezi základní otázky patří V jaké části domu chcete takový prostor zřídit? Můžete ho umístit i ven a propojit se zahradou či terasou? Kolik to vlastně bude celé stát? …

… A hlavně Jaké výhody a užitek vám to přinese? Jestliže si nad touto otázkou lámete hlavu a stále nevíte, sepsali jsme pro vás pár bodů, které vám napoví a se kterými se ihned rozhodnete:

  • Vše máte hned u nosu a už žádná veřejná wellness centra.
  • Absolutní soukromí a veškeré procedury jen pro vás a vaše nejbližší.
  • Odpočinek, sportovní aktivity či hydroterapie kdykoliv jen budete chtít.
  • Vlastní domácí wellness na míru vašim potřebám a požadavkům
  • Vysoký komfort, maximální odpočinek a relaxace.
  • Podpora tělesného a duševního stavu těla, ale i celková podpora zdraví.

 

„Vybudování domácího wellness je alternativním řešením, díky kterému si vychutnáte atmosféru plnou klidu a pohody kdykoliv jen budete chtít, a to přímo u sebe doma.“

 

Nevybírejte jen podle ceny

I my věříme, že je na začátku důležité se zamyslet nad cenou a nad tím, kolik plánujete investovat financí do tohoto projektu. Pamatujte ale, že cena by nikdy nemela být jediným a zcela rozhodujícím faktorem. Naopak jsou důležitější parametry, které byste měli zohlednit. Jen tak vyberete kvalitní domácí wellness, který zajistí, že nebudete mít v budoucnu příliš starostí, bude vám sloužit nad míru dobře a opravdu dlouho. Zároveň se také vyhnete dalším nechtěným výdajům v budoucnu. Zjistěte si vše podstatné, co je třeba, abyste si zajistili ty nejlepší produkty pro váš domácí wellness. Co všechno byste měli při výběru zohlednit:

  • Jak hlučné je dané zařízení a jaká jsou čerpadla ve vířivce.
  • Jaká je řídící jednotka a ovládací panel vířivky.
  • Jak kvalitní jsou masáže ve vířivce či infrazáření v sauně.
  • Jak a proč porovnat infrasauny a finské sauny.
  • Jak a proč se rozhodnout mezi swim spa a vířivkou. 
  • Jaké infrazářiče jsou využité v infrasauně.
  • Jak bezpečné je používání daných zařízení.
  • Jaká je kvalita použitých materiálů.
  • Jaké budou celkové provozní náklady.
  • Jestli je zde nějak řešená tepelná izolace.
  • Jaká je nosná konstrukce u vířivky. 
  • Jak správně čistit filtry nebo jak se provádí úprava vody.

 

U žádného produktu nemá smysl si pořizovat levný model, kterého se budete chtít zbavit už po prvním použití. Za své (nemalé!) peníze pak dostanete pouze plno starostí.

„Spolehněte se na kvalitní výrobce a předejdete tak zbytečným problémům a nechtěným výdajům do budoucna.“

Na co se zaměřit u vířivky

U vířivky jsou nejdůležitějšími částmi její trysky, hydrodynamika, filtrace, čerpadla a tepelná izolace. Zajímejte se ale také o nosnou konstrukci vířivek, o řídící jednotku a ovládací panel. Zásadní je vždy funkčnost, životnost a poruchovost. Velmi důležité jsou také provozní náklady, ale především to, jak pohodlně se ve vířivce cítíte a zda vám poskytne přesně takovou hydromasáž, jakou potřebujete.

 

Na co se zaměřit u sauny

U infrasauny je důležité si všímat její velikosti a tvaru, také dřeva, ze kterého je vyrobena, původu, poskytovaného pohodlí, kvality a materiálu infrazářičů. Velmi důležité je, aby zářiče negenerovaly vysoké EMF a ELF hodnoty, které způsobují negativní účinky infrasauny. Důležité jsou také i doplňky, které jsou od výrobce k dispozici a jak snadno se infrasauna ovládá a udržuje. Zaměřte se i na porovnání s finskou saunou a zjistěte, zda je infrasauna skutečně tím, co vám vyhovuje po všech směrech. 

 

Na co se zaměřit u Swim spa

U swim spa si všímejte podobných věcí jako u vířivky, důležité jsou hlavně trysky a různé systémy uvnitř, tedy hydrodynamika a filtrační systém, ale také rychlostní pumpy, které vytváří dostatečný průtok pro plavecká cvičení, posilování i rehabilitaci. Neméně důležitá je také tepelná izolace, která vám zajistí možnost celoročního využívání ve venkovních prostorech. Zaměřte se také na praktické parametry, jako jsou rozměry či hloubka bazénu.

 

domácí wellness

Kvalitu dělá i prověřený výrobce a spolehlivý prodejce

Zaměřte se na ověřeného výrobce i kvalitního prodejce. Ověřeného výrobce poznáte jednoduše i podle historie. Pokud je to stabilní firma, která působí na trhu desítky let, má certifikáty a uplatněné patenty, ale i kladné ohlasy a recenze, máte jistotu. Kvalitnímu prodejci nejde jen o zisk, ale především o každého jednotlivého zákazníka a jeho spokojenost. Takový prodejce by vám měl nabídnout odborné poradenství, ale i ponákupní služby, jako je montáž a pravidelná údržba. Jen takový prodejce vám nabídne služby od A do Z a bude vám kdykoliv k dispozici, dokud nebudete zcela spokojení.

U nás ve WELLDO vám nabízíme komplexní servis pro vybudování vašeho domácího wellness. Poskytujeme rozsáhlé služby počínaje odborným poradenstvím při výběru vaší vířivky, infrasauny či swim spa a zajištěním servisu i náhradních dílů konče.

„O kvalitě výrobce či prodejce vám mnoho napoví
také záruční a pozáruční servis a dostupnost náhradních dílů
– a to i na několik desítek let staré modely.“

 

Vaše osobní zkušenost je zásadní

Až se rozhodnete zainvestovat své naspořené peníze a vybudovat soukromý domácí wellness, myslete na to, že je dobré si jednotlivé produkty před koupí nejprve vyzkoušet. Jinak se lehce stane, že vám sauna ani vířivka nebude vyhovovat a nebude se těšit z jejich užitku. Naopak se to promění ve starost. Je to přeci jen investice do vašeho zdraví. Věnujte proto dostatečnou pozornost osobnímu výběru, protože každý výrobce a často i modelové řady daného výrobce mají jiné zpracování. Buďte trpěliví a s nákupem nespěchejte. Pro nezávazné vyzkoušení našich produktů nás stačí kontaktovat zde.

„Nevybírejte jen podle informací z internetu nebo pár obrázků na webu. Osobní zkušenost je také důležitá.“

 

Upusťte od amatérského budování domácího wellness

Možná vás také napadá, že domácí wellness je přeci jen jednoduchá stavba a láká vás vytvořit si své domácí spa svépomocí a bez odborného zásahu některé firmy. Rozhodně to má pár výhod, ale spíše převažují negativa. Když se rozhodnete vybudovat a sestavit amatérsky saunu či vířivku a sami ji smontovat, přinese vám to problémy, které nejspíše objevíte až později. Jedním z nich je rozhodně to, že se vám taková montáž nakonec prodraží a budete muset zainvestovat za různé opravy nebo dodatečné odborné montáže. Ušetřete si nervy a veškeré zbytečné problémy, které by vám to přineslo. Nepouštějte se do žádných stavebních zásahů sami, raději se spolehněte na odborníky ihned ze začátku.

„Ani menší koupelna či jiný malý prostor není problém. Spolehliví výrobci vybudují domácí wellness na míru vašim potřebám.“

Jak na domácí wellness krok za krokem

Pokud pořád tápete, jak a kde vlastně začít, už nemusíte. Na závěr jsme vám shrnuli stručně a jasně 7 nejpodstatnějších bodů, které vás povedou krok za krokem s tím, jak si zajistit kvalitní domácí wellness:

1. Promyslete si, o jaké vybavení pro domácí wellness máte zájem, na trhu jsou různá zařízení a je jen na vás, co si vyberete. Mezi ty nejoblíbenější patří vířivka, finská sauna, infrasauna, swim spa.

2. Zamyslete se nad tím, zda máte doma dostatek prostoru pro veškeré vybavení. Než budete cokoliv plánovat a objednávat, změřte důkladně veškeré prostory, které hodláte využít. zjistěte, zda máte dostatek prostoru na vše, co jste si vysnili. A pokud jste limitování prostorem, nezoufejte. Výrobci se zaměřují i na konkrétní požadavky na míru a atypické rozměry vybavení.

3.  Poté se už svěřte do rukou odborníků a kontaktujte ověřenou firmu, která vám se vším poradí od A do Z. Nebojte se ptát na všechno, co vás napadne.

4. Pokud je to jen trochu možné, nerozhodujte se jen podle pár rad a recenzí na internetu. Nevybírejte podle obrázků z webu. Navštivte raději také zážitkové a testovací centrum, kde se zbavíte nejistot a vše si osobně vyzkoušíte. Porovnáte zde jednotlivé značky a modely. Otestujete, zda vám například vyhovují trysky ve vířivce a prostor na sezení v sauně. Výběr nepodceňte. Vše si nezávazně vyzkoušíte a odejdete s dobrým pocitem, že jste si pro sebe vybrali to nejlepší.

5. Díky odbornému poradenství se snadno a bez problému domluvíte na konkrétních podrobnostech a objednáte si dané vybavení pro domácí wellness. A především to všechno může proběhnout jednoduše a bez zbytečného stresu.

6. Poté už jen počkáte, až firma dorazí a o vše se už postará za vás jistotou je zde montáž, instrukce k ovládání i pravidelná údržba. 

7. U kvalitních produktů je poruchovost velmi nízká. Pokud se tak ale náhodou stane, máte zaručené, že vám prodejce dodá a namontuje náhradní díly. Nebojte, spolehlivá firma vám vždy kryje záda a máte zde doživotní záruku. 

  

KONTAKTUJTE NÁS PRO BEZPLATNÉ ODBORNÉ
PORADENSTVÍ A POMOC PŘI VÝBĚRU:

723 703 755 
[email protected]

 

TAKÉ BY VÁS MOHLY ZAJÍMAT TYTO ČLÁNKY:

0 komentářu

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *