Jacuzzi, vířivka – jaký je v nich rozdíl?

Ať už se jedná o jacuzzi, vířivku nebo hot tub  jakékoliv konstrukce, velikosti nebo země původu, můžeme všeobecně říci, že se vždy jedná o jedno a to samé.

Všechny názvy se všeobecně používají pro horkou vanu s masážními tryskami, čerpadly, vlastní filtrací, ohřevem vody, osvětlením a podobně. Kromě vířivky, jacuzzi, hot tub nebo vířivé vany se můžeme ještě setkat s hydromasážní vanou, vířivým bazénem, whirlpool či perlivou koupelí.

Názvů může být ještě mnohem více, ale v českém kontextu se nejvíce setkáváme s pojmem vířivka, který je doslovným překladem anglického whirlpool, což máme ale spojené spíše s výrobcem elektrospotřebičů. Jacuzzi je ve skutečnosti jedna z mnoha značek, ačkoliv se tento pojem používá i všeobecně pro všechny horké masážní vany.

Vířivky pro 2 – 3 osoby

Vířivky pro 6 – 7 osob

Vířivky pro 4 – 5 osob

Luxusní americké vířivky

Jaký je tedy mezi jacuzzi, vířivkou nebo hot tub rozdíl?

Jacuzzi, vířivka, hot tub – to vše tedy označuje jedno a to samé. Nezáleží na tom, který z těchto termínu se rozhodnete používat, protože vždy budete vědět, o čem je řeč. Jediným problémem by mohlo být používání „jacuzzi“ v reklamách, neboť, jak už jsme zmiňovali, se fakticky jedná o značku jednoho z mnoha světových výrobců vířivek.

Na rozdíly, a to poměrně zásadní, můžeme narazit mezi vířivkami samotnými, například v kvalitě použitých materiálů či hydromasáží, v nárocích na údržbu, v poruchovosti, v provozních nákladech, životnosti, atd.

Při výběru ideální vířivky buďte obezřetní, nechte si poradit od odborníka a před koupí si vířivku vyzkoušejte. Jedině tak si budete moci užívat a bez problémů relaxovat ve své jacuzzi, vířivce nebo hot tub.

 

KONTAKTUJTE NÁS PRO BEZPLATNÉ ODBORNÉ
PORADENSTVÍ A POMOC PŘI VÝBĚRU:

723 703 755 
[email protected]

 

TAKÉ BY VÁS MOHLY ZAJÍMAT TYTO ČLÁNKY:

0 komentářu

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *