Fakta a argumenty, proč byste si měli pořídit infrasaunu Clearlight

Zvažujete koupi sauny a nejste si jistí, která je ta nejlepší? Připravili jsme pro vás souhrn otázek a odpovědí, proč si pořídit to nejlepší, co současný trh se saunami nabízí – infrasaunu Clearlight.

 

Jak si infrasaunu vybrat nebo jak infrasaunu používat? Tyto dvě otázky nám kladete nejčastěji, v tomto článku se ale podíváme i na další záležitosti, které byste měli znát. Jen díky tomu budete mít jistotu, že si koupíte něco, co vám bude sloužit dlouho a dobře.

 

Jaká povrchová teplota infrazářiče je nejlepší?

Určení infračervené vlnové délky a tedy toho, jak moc je ohřívač efektivní, je jednou z nejdůležitějších věcí. Infračervené emise řídí dva vědecké principy: Planckův vyzařovací zákon a Wienův posunovací zákon. Oba tyto zákony pracují s rovnicemi s několika konstantami a jednou proměnou, kterou je teplota vykuřovacího tělesa.

„Podle těchto zákonů můžeme říci,
že čím nižší má vykuřovací těleso povrchovou teplotu,
tím jsou infračervené vlny delší
a tím větší je účinek infračerveného tepla na tělo.“

 

Má infrasauna Clearlight přední i zadní zářiče?

Pro co nejlepší pocení a nejúčinnější detoxikaci je v infračervené sauně klíčové oteplování jádra těla a zvýšení tělesné teploty. Je proto dobré pořídit si takovou saunu, která je schopná ohřát jak zadní, tak i přední část vašeho těla. Bez zahřátí přední části těla nemůže být detoxikace v infrasauně dostatečně účinná.

Přední zářiče nenajdete v každé sauně, mnoho výrobců saun od nich totiž opouští, protože nejsou dost estetické. A tím se dopouští velké chyby. Umístění zářičů Clearlight True Wave II je vyřešeno tak, aby byly zaměřeny na jádro těla a zároveň pokryly celá záda.

 

infracervene svetlo v infrasaunach clearlight

 

Míří dlouhé infračervené teplo přesně tam, kam je potřeba?

Problém s tradičními karbonovými zářiči je v tom, že ačkoliv produkují velmi kvalitní infračervené teplo, neprodukují ho dostatečné množství a neumí ho soustředit přímo na tělo. Tento typ zářičů pracuje dobře pouze v případě, že je umístěn v malých saunách, ale s velkými saunovými kabinami si neporadí. Zářiče, které jsou umístěny v prostoru nad hlavou, totiž dokáží maximálně ohřát vzduch uvnitř sauny.

„Infračervené světlo se pohybuje v přímém směru
a vy potřebujete mít jistotu, že směřuje přímo k jádru
vašeho těla, nikoliv do vzduchu kolem vás.“

 

Jaký je rozdíl mezi sálavým a odrážejícím teplem?

Mnoho zářičů, na které narazíte, jsou velmi tenké a mají podobu jedné tyče s kovovým reflektorem. Takové zářiče produkují jen málo kvalitní dlouhé infračervené teplo oproti velkoplochým panelům. Jedna taková vykuřovací tyč musí mít výrazně vysokou teplotu, aby byla vůbec schopná produkovat dost infračerveného tepla. Tato teplota je o mnoho vyšší než u sálavého vykuřovacího tělesa. Jak ale bylo řečeno výše, čím vyšší je povrchová teplota, tím méně účinné je infračervené teplo.

 

Čím jsou tak výjimečné karbon-keramické infrazářice v infrasaunách Clearlight?

Ti, kteří tvrdí, že pouze jeden materiál je pro výrobu dlouhého infračerveného tepla nejlepší, se mýlí. Pro zhodnocení, jak dobře dokáže materiál vydávat dlouhé infračervené teplo, musíme vzít v úvahu jeho „vyzařování“.

„Vyzařování (emisivita) znamená
míru schopnosti daného objektu vyzařovat (emitovat)
infračervenou energii s dlouhou vlnovou délkou.“

Hodnota emisivity se pohybuje od 0 (takovou má lesklé zrcadlo) do 1,0 (kterou má např. černé těleso). Velká část infrazářičů byla navržena pro průmyslové použití. Infrazářiče Clearlight Infrared True Wave II ale navrhl lékař pro své pacienty, a to tak, aby ohřívaly lidské tělo až hluboko k jádru a poskytly tu nejlepší detoxikaci a léčbu.

 

Co znamenají hodnoty EMF a ELF a proč jsou důležité?

ELF (extrémně nízké frekvence) jsou elektrické pole o frekvenci od 3 do 30 hertzů. EMF (elektromagnetická pole) jsou energetické vlny o frekvencích nižších než 300 hertzů nebo cyklů za vteřinu.

Setkáváme se s nimi každý den, protože elektromagnetické pole je vyzařováno např. elektrickým vedením, televizními i počítačovými obrazovkami, mobilními telefony, motory, radarovými věžemi, elektrickými dekami, fluorescenčním osvětlením a stovkami dalších elektrických zařízení. S elektromagnetickým polem se pojí jeden pojem: elektrosmog.

„A čím vyšší tato hodnota je v infrasauně,
tím větší elektrosmog vás obklopuje.“

S EMF jsou často spojovány některé zdravotní problémy jako podrážděnost, bolest hlavy, ztráta paměti, neschopnost soustředit se, ztráta energie, chronická únava, deprese či oslabení imunitního systému. Odborná veřejnost se v názorech na škodlivost EMF a ELF rozchází, přesto panuje vážná obava, že jsou zdraví škodlivé.

 

karbon-keramicke infrazarice v infrasaunach clearlight

 

True Wave II Far Infrared a True Spectrum Full Spectrum Infrared jsou nejefektivnější a nejbezpečnější zářiče, které současný trh nabízí. Vyzařování EMF a ELF je měřeno přímo na zářičích a jejich hodnoty jsou hluboko pod stanovenými normami. U některých konkurenčních saun jsou hladiny EMF a ELF až 20x vyšší! Infrasauny Clearlight sauny mají EMF a ELF nejnižší ze všech.

Jen v nich si můžete užít dostatečnou relaxaci a dopřát si tu nejlepší detoxikaci a léčbu, aniž byste byli neustále obklopeni zdraví škodlivým elektrosmogem. Chcete-li to nejlepší, pořiďte si infrasaunu Clearlight!

 

Jaké certifikáty mají infrasauny Clearlight ?

Infrasauny Clearlight mají certifikáty ETL a ETL-C, což jsou bezpečností certifikáty, které zaručují dodržování norem pro USA a Kanadu. ETL se certifikací zabývá více než 100 let a patří mezi nejstarší zkušební laboratoře na světě, která se zabývá bezpečností výrobků.

„Certifikáty ETL a ETL-C zaručují, že všechny modely
infrasaun Clearlight byly testovány a splňují obě
(americké i kanadské) bezpečnostní a výkonnostní normy.“

Infrasauny Clearlight mají certifikát na celou svou životnost a na životnost bezpečného používání.

Dalším certifikátem, jehož jsou infrasauny Clearlight držitelem, je Certified Safety CE zaručující splnění norem pro EU. Označení CE musí nést všechny výrobky, které jsou v EU prodávány. Toto označení totiž kupujícímu zaručuje, že byl produkt vyroben v souladu s požadavky na bezpečnost a ochranu zdraví a také s opatřeními, která jsou stanovená v evropské legislativě.

 

Jak probíhá výroba kabin u infrasaun Clearlight?

„Na výrobu infrasaun Clearlight jsou používána
dřeva z těch nejkvalitnějších stromů
– z cedru, nebo severského smrku.“

Modelová řada Premier a Sanctuary Far Infrared je vyrobena výhradně z ekologického certifikovaného červeného kanadského cedru třídy A. Výrobna se řídí kontrolou kvality (ISO-9001) s cílem zajistit, aby každá vyrobená sauna splňovala standardy kvality.

Infrasauna Clearlight Far Infrared má také ETL certifikát, který zaručuje, že jsou splněny všechny bezpečnostní normy. Infrasauny Clearlight Infrared Essential Far Infrared se vyrábějí z tvrdého dřeva severského smrku rovněž třídy A.

Panely infrasaun jsou ručně broušené a barevně slazené. Během výroby nejsou použity žádné toxické materiály. Samozřejmostí je perfektní řemeslné zpracování se zaměřením na detail.

„Infrasauny Clearlight nejsou jen vysoce kvalitní,
ale také skvěle vypadají.“

 

Jak o dřevo infrasauny pečovat?

Je důležité si uvědomit, že dřevo je živý materiál. Dřevo reaguje na klimatické podmínky a to i poté, co bylo využito na výrobu sauny. Mohou se objevit drobné škrábance, odřeniny nebo promáčkliny. Může také docházet k drobným změnám v zabarvení a vlivem zvýšené vlhkosti může docházet ke vzniku drobných prasklin. To vše ale patří k přirozené kráse tohoto materiálu a nemá to žádný vliv na funkčnost infrasaun Clearlight.

 

infrasauny clearlight a vysoka kvalita

 

Jaké záruky mají infrasauny Clearlight?

Kvalita infrasaun Clearlight je pečlivě kontrolována. Kabiny se uměle vysušují tak dlouho, dokud dřevo neobsahuje pouhých 7 % vlhkosti. Poté je každý panel slisovaný, čímž se prodlouží jeho životnost. Také elektrické komponenty jsou vyráběny podle nejnáročnějších norem a jakmile je sauna vyrobena, na 8 hodin se pustí do plného provozu.

„Infrasauny Clearlight se mohou pyšnit exkluzivní nabídkou,
kterou u nikoho z konkurentů nenajdete: doživotní zárukou.“

Provozní životnost infrazářičů True Wave je přibližně 30 000 hodin, což při používání 5x týdně odpovídá zhruba 125 rokům. Pokud byste během jejího používání narazili na jakýkoliv problém, doživotní záruka se vztahuje na celou saunu a její části, konkrétně na zářiče, ovládání, elektriku, dřevo, případně audio systém.

 

8 důvodů, proč jsou infrasauny Clearlight nejlepší

1. Infrasauny Clearlight jsou 120 V nebo 240V (podle modelu).

2. Karbon-keramické True Wave II s nízkým EMF.

3. Obklad a drážka jsou z červeného cedru nebo severského smrku.

4. Sklo je tvrzené a použita byla netoxická lepidla na bázi vody, nehrozí uvolňování chemikálií.

5. Okna, 3 možnosti osvětlení, chromoterapie a větrání.

6. Vysoce kvalitní AM/FM/CD přehrávač se stereo reproduktory.

7. Dvojitá klávesnice pro ovládání teploty a času, přesný digitální výstup.

8. Cena jednoho 30minutového saunování vychází průměrně na 5 Kč.

 

Pokud vás infrasauny Clearlight zaujaly, stavte se k nám! U nás si můžete nabízené produkty nezávazně vyzkoušet a my vám rádi s čímkoliv pomůžeme a poradíme vám s výběrem.

 

REZERVUJTE SI SVŮJ TERMÍN ZKOUŠENÍ:
723 703 755 
[email protected]

TAKÉ BY VÁS MOHLY ZAJÍMAT TYTO ČLÁNKY:

0 komentářu

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *