Infrasauna Clearlight vs finská sauna

Finská sauna není ve všem tak výhodná, to vzhledem k její energetické náročnosti, krátké životnosti topných těles a dlouhé době potřebné k rozehřátí. Víte, jaké jsou rozdíly mezi finskou saunou a infrasaunou Clearlight? Je jich mnoho, a zatímco některé jsou jen nepatrné, jiné jsou zásadní a neměnné a výrazně ovlivňují účinky saunování.

 

V tomto článku jsme se zaměřili na porovnání dvou oblíbených wellness produktů  infrasauna vs finská sauna. Jestli vás zajímá, v čem je která výhodnější, dozvíte se to v dalších odstavcích.

 

Způsob ohřívání těla v sauně

Klasické finské sauny jsou vybaveny pecí na elektřinu, nebo dřevo, která ohřívá vzduch na 80-110 °C a tím je postupně ohříváno naše tělo. Infrasauny Clearlight mají patentované karbon-keramické infrazářiče, které tělo prohřívají až do hloubky, a to za nižších a tedy i příjemnějších teplot.

„Díky intenzivnějšímu prohřátí dochází v infrasauně Clearlight
k pocení tuku a až 4× účinnější detoxikaci.“

 

Benefity infrasauny Clearlight oproti finské sauně

Infrasauna Clearlight produkuje stejné infračervené teplo jako slunce (jen bez škodlivého UV), její používání je zcela bezpečné. Toto světlo vás v sauně obklopuje ze všech stran a proniká hluboko do těla, tkání, svalů i kloubů. Odstraňuje nečistoty z buněk, zejména z těch tukových, ve kterých se ukládá odpad a škodlivé látky jako cholesterol, těžké kovy a toxiny. Infrasaunu Clearlight lze také využít jako regeneraci při zranění či jako prevenci. Infračervené světlo a benefity, které to má pro zdraví, budete ve finské sauně jen těžko hledat.

„Stačí 15 minut před sportováním pořádně nahřát tělo
a klouby i šlachy budou pružnější a volnější.“

 

Kontraindikace používání sauny

Infrasaunu Clearlight je možné používat každý den, ať už na krátké prohřátí těla před sportovní aktivitou, či navození stavu horečky při prvních náznacích nachlazení. Saunu mohou používat také malé děti či senioři, protože teplo v ní je příjemné a dobře snesitelné pro osoby všech věkových kategorií. Narozdíl od finské sauny, kde je velmi vysoká teplota a více možných nežádoucích účinků (není vhodná pro osoby s vysokým krevním tlakem či problémy se srdcem), je proto infrasauna Clearlight vhodná pro všechny a v rodině ji využijete daleko více. 

 

Doba nahřívání sauny a její energetická náročnost

Klasickou finskou saunu musíte nahřívat alespoň hodinu i více před jejím použitím. Jejich energetická náročnost se pohybuje mezi 6 a 9 kWh.

„Infrasauny Clearlight jsou k použití připraveny
již během 15 až 20 minut.“

energeticka narocnost infrasauny

 

Montáž a instalace sauny

Na montáž infrasauny Clearlight nepotřebujete žádné speciální nástroje ani nářadí. Je velmi jednoduchá a nezahrnuje řemeslné, elektroinstalační ani instalatérské práce. Nainstalujeme vám ji za méně než hodinu, a to v naprosté čistotě okolí.

Infrasauna se dá také velmi snadno rozebrat a přenést či převést v případě stěhování jinam. Oproti tomu z vlastních zkušeností víme, že nainstalovat klasickou finskou saunu může trvat až 2 dny, zůstane po ní dost nepořádku a instalace je navíc v podstatě trvalá, takže saunu jen tak nikam nepřemístíte.

 

Pohodlnost používání

V klasické finské sauně jsou velmi vysoké teploty, které mohou být pro starší lidi či děti nebezpečné. Povrchy některých částí uvnitř sauny jsou navíc vlivem těchto teplot rozpáleny tak, že hrozí popálení. Ve finské sauně si jen těžko budete číst nebo poslouchat svou oblíbenou hudbu.

„Infrazářiče v sauně Clearlight jsou zcela bezpečné na dotek.“

Vy si v infrasauně můžete v klidu číst knihu nebo časopis, poslouchat hudbu, užívat si chromoterapie nebo aromaterapie. Je to také právě větší komfort, proč dávají zákazníci přednost infrasauně Clearlight před tradiční finskou saunou.

 

Bezpečnost používání

Co se týče bezpečnosti, infrasauny Clearlight nevyzařují žádné či téměř žádné nebezpečné EMF a ELF. Podle našich dosavadních informací většina infrasaun na trhu překračuje doporučené normy a nekvalitní sauny přesahují tyto hranice dokonce 20×. Takové sauny jsou pak pouhou budkou plnou elektrosmogu, které zdraví spíše škodí než naopak.

 

Hygiena a čistota

Vysoké teploty uvnitř klasických finských saun vysušují vzduch, který je nutné pravidelně zvlhčovat zpravidla poléváním kamenů. Vyšší vlhkost vzduchu a pot, který se vsakuje do dřevěných částí sauny (lavice, obložení), jsou ideální živnou půdou pro plísně. Je proto nutné po každém použití klasickou finskou saunu důkladně vysušit a vyvětrat. Dřevo lavic a obložení je celkově náročnější na údržbu.

Infrasauny Clearlight pracují s mnohem nižšími teplotami, saunování v nich je příjemnější, snadno se v nich dýchá a vlhkost vzduchu není nutné nijak zvyšovat.

„Nehrozí žádné riziko výskytu plísní
a infrasauny Clearlight se také velmi snadno udržují.“

 

infrasauna a nizke teploty

 

Pořizovací cena a provozní náklady

Mezi cenou kvalitních finských saun vs infrasaun Clearlight jsou jen nepatrné rozdíly, mnohdy jsou infrasauny Clearlight levnější. Záleží samozřejmě na velikosti sauny, počtu osob, pro které je určena, druhu dřeva či použitých technologiích.

Je dokázáno, že provozní náklady infrasauny Clearlight jsou až 10× nižší než u klasické finské sauny, která vás bude stát mnohem více peněz i času vzhledem k její energetické náročnosti, krátké životnosti topných těles a dlouhé době potřebné k rozehřátí. Právě otázka provozních nákladů je jedním z nejčastějších důvodů, proč si lidé tuto saunu pořizují. Infrasauny Clearlight za 10krát nižší provozní náklady poskytují 4krát lepší detoxikaci, větší pohodlí a mnohem mnohem více. Vy budete relaxovat v příjemné teplotě, ve které se ale budete potit více a zdravěji než ve finské sauně. 

„Jedno saunování v infrasauně Clearlight vás vyjde přibližně na 15 Kč.“

Záruky

Na klasické finské sauny získáte většinou krátké a strukturované záruky, to znamená, že na každou část sauny se vztahuje jiná záruka. Podle našich zkušeností i zkušeností našich zákazníků je většinou záruka na elektroniku 1-2 roky, na kabinu 2-15 let (u lepších prodejců i více) a na pec 2 roky. Nejen z tohoto pohledu už finská sauna v dnešní době ztrácí své opodstatnění

„Záruka na infrasauny Clearlight je doživotní

a vztahuje se na celou saunu, s výjimkou žárovek.“

 

Infrsauna vs finská sauna shrnutí

Jak jste z článku pochopili, obě sauny se výrazně liší, ať už typem nahřívání, montáží, ale i provozními náklady. Jasně z toho ale vyplývá, že infrasauna má více pozitiv, od snadné instalace, rychlejšího nahřívání, ale i bezpečnosti používání. Také má více benefitů pro zdraví a oproti finské sauně i méně nežádoucích účinků. Je vhodná pro celou rodinu, a tedy i všechny věkové kategorie. Není proto pochyb, že infrasauna patří mezi oblíbené wellness produkty. 

„Infrasauna Clearlight vám dá vše, co očekáváte, peníze, čas a zdraví.“

Doufáme, že vám tyto rady s výběrem vaší sauny pomohly. Pokud i tak stále tápete v otázce infrasauna vs finská sauna, myslete na to, že lépe než informace z internetu nebo pár fotografií vás přesvědčí osobní zkušenost, která je k nezaplacení. U nás máte možnost porovnat na vlastní kůži různé modely, protože vám poskytujeme nezávazné zkoušení produktů. Neváhejte se na nás obrátit i v případě jakýchkoliv dotazů. Rádi vám pomůžeme a poradíme s výběrem.

KONTAKTUJTE NÁS:
723 703 755 
[email protected]

TAKÉ BY VÁS MOHLY ZAJÍMAT TYTO ČLÁNKY:

0 komentářu

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *