Infrasauna, účinky na naše zdraví

Výhodou kvalitních infrasaun je, že mají minimum kontraindikací a zároveň maximum pozitivních účinků na naše zdraví. Jaké to jsou a co na to říkají odborníci?

 

Kvalitní infrasauna je výhodnou investicí do zdraví

Chtěli byste znát způsob, jak se zbavit stresu, uvolnit, nabít energií a detoxikovat organismus? Jak uvolnit svaly, vyčistit pokožku, zhubnout a zároveň se zbavit celulitidy? Způsob, jak zmírnit bolest, posílit funkci srdce, cév a imunitního systému? Jak zvýšit odolnost vůči méně vážným nemocem jako je nachlazení, bronchitida, astma či dýchací potíže, ale i život ohrožujícím onemocněním?

Máme pro vás velmi dobrou zprávu! Jediné, co musíte udělat proto, abyste výše zmíněné účinky infrasauny pocítili, je 2-3x týdně strávit zhruba 30-50 minut v kvalitní infrasauně!

„V infrasauně můžete relaxovat, odpočívat, číst, poslouchat hudbu,
sledovat televizi nebo třeba meditovat.“

 

Vliv infračerveného záření

Uvnitř v infrakabině jsou nainstalované infrapanely, které po zapnutí vyzařují infračervené záření. To je velmi podobné jako sluneční záření, jen s tím rozdílem, že neprodukuje škodlivé UV. Toto záření má mnoho léčebných vlivů, které působí jak na fyzickou i psychickou stránku. Jejich souhrn najdete níže:

 

Souhrn účinků infrasauny na naše zdraví

  • léčba podvrtnutí, ztuhlosti kloubů nebo svalových křečí
  • zmírnění bolestí zad či hlavy
  • vyčištění tukových buněk od toxinů, odstranění odumřelé kůže
  • detoxikace těžkých kovů, cholesterolu, sodíku, uhlovodíkových zbytků, nikotinu či alkoholu
  • podpora krevního oběhu a posílení kardiovaskulárního systému díky hlubokému pronikání infračerveného záření
  • zlepšení imunitního systému a odstranění bakterií a parazitů, úleva při nejrůznějších zánětlivých onemocněních 
  • celkové vylepšení zdraví a odolnosti vůči nemocem
  • pomoc při léčbě popálenin, akné, lupénky, ekzémů a hojení jizev
  • zrychlení metabolismu, spálení kalorií (až 600 kalorií během jednoho saunování), zrychlení a podpora procesu hubnutí 
  • zlepšení až naprosté odstranění celulitidy
  • zlepšení stavu pokožky, dojde k osvěžení a omlazení
  • stimulace endorfinů v mozku
  • zostření smyslů
  • zmírnění stresu a napětí, odbourání únavy, dodání energie
  • úleva od menstruačních bolestí nebo od negativních účinků menopauzy

Pozitivní účinky infrasauny byly po mnoho let zkoumány po celém světe, zde najdete odkazy na podstatné lékařské studie.

„Vyzkoušejte saunování v opravdu kvalitní infrasauně na vlastní kůži a uvidíte, že se brzy se dostaví očekávané výsledky, po kterých toužíte.“

 

Účinky infrasauny a porovnání s finskou saunou

Srovnání infrasauny vs finské sauny se rozhodně nabízí, a věříme, že vás to zajímá. Rozdíl je zde hlavně ve vytápění. Finská sauna se vytápí horkými kamny, která zahřejí vzduch až na 100 °C.

 

To se může projevit například u osob, které trpí na vysoký krevní tlak nebo které mají problémy se srdcem. Toto se ale netýká infrasauny Clearlight. Ta funguje za pomoci infrapanelů, které neprohřívají vzduch, ale teplo se dostává rovnou do pokožky těla. Teplota uvnitř se nikdy nedostane nad 60 °C  což ale není potřeba. I při takové teplotě dochází k zahřátí a pocení těla, ale infrasauna je k tělu zároveň daleko šetrnější. Výhodou je proto, že infrasaunu Clearlight mohou využít i osoby, které trpí na vysoký krevní tlak. Když porovnáme technické otázky, pořízení i provoz infrasauny je daleko snadnější.

 

Kontraindikace používání infrasauny

Infrasauna patří mezi odpočinkové aktivity, při kterých sedíte a relaxujete, ale zároveň tím zahříváte organismus. Je vhodná pro odpočinek a zahřátí těla, pro regeneraci před i po sportovní aktivitě, ale i jako podpůrná léčba při náznacích nachlazení. Mohou sem chodit osoby všech věkových kategorií – i děti a senioři. Je zde teplo, které je ale mnohem snesitelnější a příjemnější než ve finské sauně. Naopak ve finské sauně je velmi horký, suchý vzduch, který nemusí každému udělat dobře. Tak prudké teplo není vhodné pro osoby, která mají problémy s dýcháním, se srdcem, s vysokým krevním tlakem nebo se léčí s chronickým onemocněním. Těch nežádoucích účinků je zde o něco více.

Ani infrasauna se ale nedoporučuje úplně všem bez výjimky. Jsou osoby, které by si měly návštěvu odpustit nebo se alespoň předem poradit se svým lékařem. Při některých chorobách či stavech těla není zcela žádoucí, aby se organismus vystavoval vyšším teplotám než je ta běžná. Konkrétně máme na mysli například těhotenství (alespoň první trimestr) nebo některá infekční onemocnění.

infrasauna_ucinky

 

Názory odborníků na kvalitní infrasauny a její účinky

Sherry A. Rogersová na dotaz ohledně infrasaun odpověděla: „Jsem si jistá, že pozitivní účinky infrasauny, která je kvalitní, je něco, co by si měl dopřávat každý člověk, který dbá na zdravý životní styl a své zdraví celkově.“

„Kvalitní infrasauna je mnohem bezpečnější
a také snesitelnější než obvyklá finská sauna.“

Pokračuje známá lékařka z MD centra pro environmentální medicínuPoužívá totiž tepelnou energii, která proniká hluboko do všech tkání, kde uvolňuje chemické látky uložené v tuku a cholesterolu a v podobě potu se jich zbavuje.“

Z výsledku nedávné studie British Medical Association vyplývá jednoznačně, že:

„U osob, které pravidelně využívají kvalitní infrasaunu, dochází ke snížení výskytu nachlazení a chřipky až o více než 65 % oproti těm, kteří ji využívají výjimečně nebo vůbec.“

Mnoho dalších odborníků a doktorů doporučuje špičkové americké infrasauny Clearlight.

 

Počáteční investice se vám mnohokrát vrátí

Při dlouhodobém užívání nekvalitní infrasauny riskujete dokonce zdraví. Více se dočtete v našem článku negativní účinky infrasauny. Jste toho názoru (jako my), že investice do kvalitní infrasauny se opravdu vyplatí? Vrátí se vám totiž mnohonásobně v podobě lepšího zdraví i psychického stavu. Podle nás a našich zkušeností by měla být kvalitní infrasauna základním vybavením každé domácnosti! V případě jakýchkoliv dotazů se na nás neváhejte obrátit! Rádi vám poradíme a pomůžeme s výběrem.

 

Proč je tak důležité různé infrasauny před koupí zkoušet?

Kvalitní infrasauna vám bude sloužit po zbytek života. Některé mají dokonce doživotní záruku. Proto velmi záleží na kvalitě technologie, abyste svému zdraví více neškodili, než pomáhali.

Je obrovský rozdíl mezi nákupem infrasauny v kamenné prodejně, kde si ji můžete dokonce vyzkoušet, a nákupem přes internet!

Jak by se vám líbila infrasauna, ve které byste cítili tepelné nepohodlí a chlad na některých částech těla nebo byste museli neustále dávat pozor, abyste se nepopálili o horká topidla?

Přečtěte si více o tom, proč je důležité si infrasauny před koupí vyzkoušet, případně rovnou navštivte naše zážitkové a testovací centrum.

infrasauna_ucinky

 

Vyberte si svou kvalitní infrasaunu a dopřejte si tyto léčebné účinky! A v případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat!

 

KONTAKTUJTE NÁS:
723 703 755 
[email protected]

 

TAKÉ BY VÁS MOHLY ZAJÍMAT TYTO ČLÁNKY:

    0 komentářu

    Přidat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *